Marly

Marly

MARLY е основана през 1919г. Първоначално произвежда индустриални масла и смазочни материали. С разрастването на автомобилния пазар и развитието на технологиите, опита на MARLY започва да се прилага в тази предизвикателна област.

В началото на 30-те години на 20-ти век, MARLY представя гама от специално формулирани автомобилни смазочни материали, основани на твърди дисперсии, които са предназначени за подобряване представянето на конвенционалните продукти.

Енергийната криза през 70-те години на 20-ти век води до сериозни увеличения в цената на горивата, което предизвиква MARLY да разработи масло, способно да намали значително разхода на гориво: известната серия на MARLY "BLACK GOLD". Тези продукти са предшествениците на днешните най-продавани продукти на MARLY.

Днес MARLY е абсолютен еталон при добавките и специалните смазочни материали. Съвременните двигатели използват напреднала технология и често не функционират в идеални условия (къси пътувания, студени стартирания, задръствания ...). При тези условия употребата на високо качествени продукти, които осигуряват най-добри резултати, се превръща в необходимост.

Автомобилните състезания са толкова стари, колкото и първия автомобил, и все още са най-доброто място за тестове при разработка на нови смазочни материали и технологии. При автомобилните състезания, всяка част е направена, за да осигури най-добро представяне, без да дефектира. При тези условия лубрикантите играят ключова роля в дълготрайността на жизнено важни елементи. Качеството на двигателното масло оказва влияние не само върху дълготрайността, но и върху представянето на двигателя (мощност, въртящ момент и т.н.). Поради това MARLY работи в тясно сътрудничество с партньори в състезателната индустрия. Тези отбори са активни в различни шампионати, като Formula Ford, Formula Renault, F3000 и Formula 1. Някои от тези отбори даже използват продукти „от рафта", което е неоспоримо доказателство за нивото на изпълнение на нашата продуктова гама.

Разширената продуктова гама

В духа на постоянното развитие, MARLY има ултра пълна гама с повече от 500 препоръки, преминайвайки от решаване на проблеми свързани с превръщането на нефтохимични елементи в греси, през продукти за грижа към автомобила и т.н.

Официален и ексклузивен представител на марката за България ПроОйл БГ ЕООД

Фирмата е създадена през 2008 г. Основната ни дейност е търговия със смазочни материали, добавки, резервни части и консумативи за мотоциклети, леки и тежки моторни превозни средства. Основна цел на ПроОйл БГ ЕООД е осигуряването на иновативни продукти с най-високо качество и доказан произход. През 2016 г. NV MARLY SA избира ПроОйл БГ ЕООД за свой партньор в представянето на продукти с марката MARLY на българския пазар. Това включва добавки за бензиново и дизелово гориво, масла и добавки за двигатели, механични трансмисии и диференциали, автоматични трансмисии и хидравлики, антифриз, спирачна течност, греси и пасти, течности за чистачки, аерозоли, продукти за обезпаразитяване на климатични системи, продукти за почистване и защита на интериора и екстериора. 

Нашите услуги