Водородно почистване на двигател

Водородно почистване на двигател

Какво представлява "Декарбонизиране" или така нареченото "Водородно почистване". 

Това е процес на премахване на въглеродните отлагания от основни компоненти и системи на двигателя. Когато добавим окси-водороден газ за процеса на горене в цилиндрите, ние правим гориво-въздушната смес много богата, но и по-чиста.

Процеса на почистване е известен още като „пиролизно горене“ в цилиндрите, при което биват доизгорени натрупаните въглеродни образувания в DPF филтър, EGR клапан, клапани, сегменти, турбо, катализатор и цялата изпускателна система. По този начин въглеродните накипи се сублимират и излизат със изгорелите газове.

Обикновено процедурата трае 60 минути, като е необходимо да задържите няколко пъти двигателя за около 5-6 мин. на 2500-3000 об. за да може да развие повече температура в двигателя и съответно в турбото, ЕГР-а, клапаните, катализатора или филтъра за твърди частици и цялата генерация.

 

Възможно е да видите по време на водородното почистване от ауспуха да излизат черно-бели пушеци и това е признак, че двигателя се почиства. Когато автомобила спре да пуши тотално дори и на много високи обороти може да завършите карбон почистването, като спрете машината и оставите двигателя за 5-6 минути да поработи на ниски обороти.
Защо е важно да декарбонизираме двигателя на автомобила?

Замърсеният двигател в резултат на въглеродните отлагания по основни компоненти и части, най-често е причина за намалена динамика, прекомерни емисии, увеличен разход на гориво или повреда на скъпи части.

Какви са най-честите причини за натрупване на въглеродни депозити по двигателя ?

Двигателите натрупват въглеродни депозити по отделните компоненти заради, износен сензор или датчик, наложени ограничения на скоростта, качеството на горивото и шофиране при ниски скорости в градски условия или също така рециркулация на изгорелите газове и други като ремапнат или чипосан дизелов автомобил, който впръсква много гориво в определени режими и натоварвания.

Симптомите се проявяват под формата на наситени нагари от въглерод, които са доста здрави, както по клапани, сегменти на буталата и техните чела, DPF филтър, EGR клапан, запушен турбокомпресор и геометрията му , катализатор, ламбда сонди и цялата изпускателна генерация.

Ефектите върху автомобила след карбон почистването са следните:

Трайно премахване на въглеродните наслоявания
Намаляване шума на двигателя
По-бърза реакция в ниските обороти
Драстично намаляване на вредните емисии и дим от ауспуха
По-добър въртящ момент
По-малко износване в двигателя
Възможно е намаление на разхода на гориво, заради по-доброто уплътняване в мотора
Отпушване на DPF филтъра или катализатора.

За повече информация http://carbon-cleaner.com

Имате нужда от Водородно почистване на двигател?

Запази час

Колко ще Ви струва?

Последни новини