Холандецът Брам Шот оглави компанията Audi AG

Холандецът Брам Шот оглави компанията Audi AG

След като бе обявен за временен главен изпълнителен директор на групата Audi AG  на 19 юни, Брам Шот убеди членовете на надзорния съвет на Audi и Volkswagen, които потвърдиха неговите функции.

Брам Schot, 57, се присъединява към концерна Volkswagen през 2011 г. след като напуска поста си като главен изпълнителен директор на Mercedes-Benz Italia, а година по-късно става член на управителния съвет на подразделението Volkswagen Лекотоварни автомобили по маркетинга и продажбите.

От септември 2017 г. 57-годишният  холандец е  член на Управителния съвет, отговарящ за продажбите и маркетинга на групата Audi AG, включително Ducati, Lamborghini, Italdesign Giugiaro и марката Audi.

"С назначаването на нов главен изпълнителен директор поставяме основата за бъдещи насоки, които ще поеме Audi", посочи Херберт Дис, президент на надзорния съвет на Audi и Volkswagen. "През последните няколко месеца, по време на временното му управление Брам Shot успя да предприеме културни промени в екипа и започна да се справя с предизвикателствата, пред които сме изправени днес. С този нов пълен мандат, той ще бъде в състояние да ускори процеса на нашата трансформация и да доведе компанията от Инголщат до нови успехи. "

Брам Шот ще поеме новия си мандат на 1 януари 2019 г.

Нашите услуги