Основен ремонт на 4.2 V8 FSI - Audi S5 B8

Основен ремонт на 4.2 V8 FSI - Audi S5 B8

С тази история искаме да дадем един по-детайлен поглед на разглобяване, дефектация и ребилд на един един блокирал V8 FSI агрегат на Audi S5 B8. Ето и малко предистория. Автомобилът бе докаран при нас след като е изгаснал и отказал за запали повторно. Приехме го и не след дълго направихме обстоен преглед, проверихме всички цилиндри с ендоскоп при което установихме наличие на метални елементи приличащи на части от клапан в 8-ми цилиндър. Последва разглобяване и дефектация за определяне сериозността, количеството и размера на щетите.

Демонтаж двигател

Какво открихме; В 8-ми цилиндър един от изпускателните клапани се бе разкопчал и паднал в цилиндъра. По стените на цилиндъра имаше сериозна деформация с диаметър около 12мм и дълбочина около 1,8мм, биелата се беше изкривила, смазано бе буталото, имаше дупка в главата в близост до водача на изпадналия клапан, голяма част от водачите и плъзгачите по ангренажното задвижване се бяха счупили и деформирали.

Проверка за щети

Последва намирането на друг блок комплект с колянов вал, бутала и биели и лява глава от донор на 25ка км. Всички останали елементи необходими за трансплантацията, като гарнитури, о-пръстени, семеринги, болтове, сегменти, лагери, ангренажно задвижване и всички други необходими за процеса елементи доставихме нови ОЕ. Блока бе доставен и същинската работа започна...

Монтиране на колянов вал

В ремонта вложихме изключително и само ОЕ части, ползвахме оригинални ръководства и процедури благодарение на online достъпа ни до базата на Group - Volkswagen AG.

Нашите услуги